صفحه 1 : ایران و جهان صفحه 2 : خبر همدان صفحه 3 : خبر همدان صفحه 4 : خبر همدان صفحه 5 : خبر همدان صفحه 6 : ورزش صفحه 7 : ایران و جهان صفحه 8 : اقتصاد و بازار

۲۹
شهریور
۱۴۰۵

شماره
۶۲۶۲

امروز: ۲۹ (شهریور) ۱۴۰۵ ◀ ◀ Sunday 2026 (Sep) 20

عناوین صفحه

  رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تهران با اشاره به افزایش اندک قیمت خودروهای داخلی و مونتاژی و سوءاستفاده برخی نمایندگی‌ها از شرایط فعلی، گفت: مشکلات پیش‌فروش خودرو، تأخیر در تحویل و رفتار غیرقانونی برخی نمایندگی‌ها باعث نارضایتی مردم شده است و کسی پاسخ‌گو نیست. ما نمی‌دانیم به کجا نامه بزنیم تا اعتراض مردم به گوش مسؤولان برسد.
 رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: 40 درصد آزمایشاتی که برای مردم نوشته می‌شود، اضافه و غیرضروری است و صرفاً هزینه‌های زیادی به مردم تحمیل می‌کند. بسیاری از داروهایی که تجویز می‌شود نیز بر اساس راهنماهای بالینی نیست بنابراین باید کاهش یابد. در دنیا 70 درصد بار درمان بر دوش پزشکان عمومی است اما در کشور ما بسیاری از مردم به پزشکان متخصص مراجعه می‌کنند.
  آخرین سرشماری کشاورزی نشان می‌دهد که ایران چهار میلیون و 242 هزار بهره‌بردار کشاورزی دارد؛ 92 درصد مرد و 8 درصد زن هستند که بیش از 60 درصد بهره‌برداران بالای 50 سال دارند. 51 درصد از بهره‌برداران کشاورزی در استان‌های کرمان، خراسان‌رضوی، مازندران، فارس، گیلان، آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی و خوزستان هستند. 60 درصد از اراضی زراعی کشور در استان‌های خوزستان، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی، کردستان، همدان، زنجان، فارس، کرمانشاه و آذربایجان غربی و 54 درصد از باغ و قلمستان‌های کشور در استان‌های کرمان، فارس، خراسان رضوی، آذربایجان غربی و شرقی و مازندران واقع شده‌اند.
  گرایش به سمت هفته کاری چهار روزه در حال حاضر آغاز شده است و برخی کشورها آن را اجرا و یا آزمایش می‌کنند. هلند، ایسلند، بریتانیا، اسپانیا (والنسیا) و ترکیه چند نمونه قابل توجه از کشورهایی هستند که با ابتکاراتی هفته‌های کاری کوتاه‌تر را به صورت آزمایشی تجربه کرده و یا اجرا کرده اند.
  خدایی دبیرکل اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران با اشاره به آمار صادرات آبزیان به چین اظهار کرد: صادرات میگو از 1785 تن در سال 1398 به 14 هزار و 220 تن در سال 1400 رسید. در حوزه ماهیان غیرمعقول همچون ماهی یال‌اسبی، مارماهی و ماهی مرکب نیز رشد چشمگیری به ثبت رسیده است؛ به‌طوری که صادرات این محصولات از یک‌هزار تن در سال 1398 به 32 هزار و 500 تن در سال گذشته افزایش پیدا کرده است. این روند نشان می‌دهد که ایران در سال‌های اخیر توانسته جایگاه قابل توجهی را در بازار آبزیان چین به دست آورد.
  هفت شرکت بزرگ جهان شامل مایکروسافت، اپل، آلفابت، آمازون، متا، انویدیا و تسلا، در مجموع سود خالص 143 میلیارد دلار را برای سه‌ ماهه دوم سال میلادی جاری گزارش کردند. مجموع درآمد آنها به 551.4 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، 15.4 درصد و نسبت به سه ماهه اول، 6.6 درصد افزایش داشت.
  با سفر رئیس‌جمهور به اجلاس شانگهای، موضوع اتصال بندر چابهار به شبکه ریلی سراسری بار دیگر در کانون توجه قرار گرفت؛ پروژه‌ای که می‌تواند جایگاه ایران را در تجارت منطقه‌ای متحول کند. پزشکیان در سخنرانی خود عنوان کرد: با تلاش‌های صورت گرفته بندر چابهار در اقیانوس هند به زودی به شبکه ریلی سراسری جمهوری اسلامی ایران متصل خواهد شد و تحول مهمی را در اتصال چین، کشورهای آسیای مرکزی و افغانستان به اقیانوس هند ایجاد خواهد کرد. سرمایه‌گذاران می‌توانند برای توسعه و نیز ایجاد مراکز لجستیک در این بندر از تسهیلات و تخفیفات مختلف استفاده کنند.
  علی لطیفی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی وزارت آموزش و پرورش در خصوص ورود زبان‌های خارجه غیر انگلیسی به مدارس گفت: آموزش و پرورش تاکنون در این خصوص موفق نبوده که این عدم موفقیت دلایل مختلفی دارد، هنوز در دانشگاه‌ها نتوانسته‌ایم تنوع زبان‌های خارجی را تثبیت کنیم زیرا فرهنگ عمومی دانشگاهی ما هنوز این موضوع را نپذیرفته است.
  مهدی دوستی معاون هماهنگی امور اقتصادی وزارت کشور گفت: بر اساس اعلام صورت گرفته حدود 6 درصد از کاهش مصرف نان به خروج اتباع از کشور نسبت داده شده است.



ارسال ديدگاه

نام:
پست الکترونیکی:
کد امنیتی: سوال: پایتخت ایتالیا؟ Rome جواب به فارسی وارد شود
ديدگاه: